Eerste busreisje van Stichting Buurtmensen in trek bij ouderen

Grafmonumenten bij Eijgelaar Natuursteen
27 januari 2018
Expositie van de schilderijen van de leerlingen van Ingrid Arensen 
29 januari 2018

APELDOORN-ZUID – Op woensdagmiddag 10 januari vond het eerste officiële busreisje van Stichting De Buurtmensen plaats. Alleenstaande ouderen uit Zuid en bewoners van Sainte Marie gingen per bus van Stichting Veteraan Autobussen naar een aantal bezienswaardige plekken op de Veluwe.

Met alle zitplaatsen bezet vertrok de bus rond half drie eerst naar Jumbo van de Bunt, de sponsor van het reisje. Hier werd een foto gemaakt. Daarna kon de Veluwe-trip echt beginnen: op naar de dorpen Ugchelen en Kootwijk. Via Assel en Hoog Soeren ging het gezelschap vervolgens richting Uddel en naar Kasteel Staverden in Ermelo. Als afsluiter ook nog even langs Paleis het Loo.

De passagiers vonden het allemaal prachtig. Onderweg haalden ze veel herinneringen op over plekjes en plaatsen waar ze vroeger zelf waren geweest. Ze hadden er duidelijk zin in, er werd onderweg zelfs nog gezongen. Dit onder leiding van Annet de Haan van Sainte Marie.

Eenmaal terug werd er onder het genot van een kopje koffie en iets lekkers (van Jumbo) nog lang nagepraat over deze, voor de ouderen unieke en kosteloze busreis. Op de website van de stichting kunt u de reacties lezen.

De volgende busreis staat gepland op dinsdag 13 februari en zal vertrekken vanaf Zorgcentrum De  Adelaar, gevestigd Adelaarslaan 39 hoek Ooievaarlaan. Vertrek om 14.00 uur. Buurtbewoners kunnen zich opgeven via  www.buurtmensen.nl. U wordt daar volledig geïnformeerd over deze reis.

Comments are closed.