Dialect koor Apeldoorn viert 1e lustrum

StukTV in Boerderij Beekbergen
26 januari 2018
Grafmonumenten bij Eijgelaar Natuursteen
27 januari 2018

APELDOORN-ZUID – Op 24 januari 2013 kwamen drie kerels uit Apeldoorn Zuid op het idee om een dialect koor op te richten en zo ontstond er vijf jaar geleden het eerste Dialect Koor in Apeldoorn.

Nu, vijf jaar later, is het koor uitgegroeid tot ongeveer 35 leden (alleen mannen) waarvan 2 accordeonisten en een gitarist, ook heeft het koor sinds enkele jaren een dirigent.

In de vijf jaar heeft het koor al aardig wat naamsbekendheid gekregen in de regio, zo zijn er optredens geweest voor omroep Gelderland en zijn ze uitgeroepen door de klassieker, een programma van radio 4, dat ze bij de vijf gezelligste koren van Nederland behoren.

Het koor treedt ongeveer twintig keer per jaar op, vooral bij woonzorgcentrums, maar ook wel op korenfestivals in een straal van 30 km rondom Apeldoorn.

Verder wordt er elke veertien dagen geoefend in het buurthuis aan de Maasstraat, als er nog mannen zijn die zich geroepen voelen om ook in het dialect te komen zingen, u bent van harte welkom op de oefenavonden.

Kijk even op www.dialectkoor-apeldoorn.nl voor verdere informatie. Op 24 januari 2018 zal er tijdens een aparte repetitieavond stil worden gestaan bij dit heuglijke feit.

Comments are closed.