Vuurwerkangst, doe er nu iets aan!

Sporten in de kou
18 december 2017
Beste Wensenwandeling
18 december 2017

BEEKBERGEN – Waar de decembermaand voor ons mensen een feestmaand is, is dit voor veel (huis)dieren de meest ellendige maand van het jaar: er wordt vuurwerk afgestoken. Veel dieren zijn door eerdere ervaringen zó bang geworden, dat ze vanaf het klinken van de eerste knal de hele maand december angstig en onrustig zijn. Vuurwerkangst is wel degelijk aan te pakken mits hier tijdig mee wordt begonnen. Via Natura wil u graag laten zien dat er nu en ook op het laatste moment nog tips zijn waar u en uw dier baat bij zullen hebben zodat u een ontspannen decembermaand en jaarwisseling kan hebben.

Er bestaan verschillende middelen die worden voorgeschreven bij vuurwerkangst. Niet alle middelen zijn even onschuldig en prettig voor het dier zelf. Diepgewortelde vuurwerkangst is met geen pil of poeder weg te nemen, die illusie moet ook niet worden gekoesterd. Wél kunnen angstige dieren met natuurlijke rustgevende middelen ondersteund worden en ook kunnen deze middelen worden ingezet ter ondersteuning bij de training om over de angst heen te komen.

Via Natura heeft een speciaal stappenplan ontwikkeld, zo zijn er diverse “vuurwerk(angst)pakketten” te koop. Wij raden u aan om naar de winkel in Beekbergen te komen om het advies zo passend mogelijk te laten zijn. Het is zaak uw huisdier hierin goed te begeleiden, iets waar wij bij Via Natura verstand van hebben!

Afgelopen november werd Via Natura verkozen tot ‘Beste dierenspeciaalzaak van Nederland’. Deze DSZ Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de dierenwinkel die een voorbeeld is in de branche. De jury heeft gekeken naar de deskundigheid van het winkelpersoneel, de servicegerichtheid naar de klant en het onderscheidend vermogen in de branche.”

Via Natura, gespecialiseerd in hond en kat

Dorpstraat 40

7361 AV  Beekbergen

www.via-natura.nl

Comments are closed.